Piletina s gljivama i bijelim vinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Maslo:
4 kašike
Paprika:
1 kašičica
Timijan:
1/4 kašičice
Sol:
2 kašičice
Pileći fileti:
1 kilogram
Brašno:
1/4 šolje
Bijelo vino:
3/4 šolje
Gljive:
2 šolje
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
Rastopite maslo u posudi za pečenje.
Dodajte timijan, papriku, sol i biber.
Umiješajte filete u brašno s obje strane.
Stavite filete u posudu za pečenje s istopljenim maslom i začinima i pecite 30 minuta na temperaturi od 200 °C ili dok ne dobiju smeđu boju.
Smanjite temperaturu na 170 °C, okrenite filete a zatim dodajte gljive i vino.
Prekrijte folijom i nastavite peći još 30 minuta.
Izvadite iz pećnice i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.