Piletina s gljivama i bijelim vinom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 kašika
maslo
1 kašičica
paprika
1/4 kašičica
timijan
2 kašičica
Sol
1 kg
Pileći fileti
1/4 šolja
brašno
3/4 šolja
bijelo vino
2 šolja
gljive
1/4 kašičica
Biber
Piletina s gljivama i bijelim vinom
  1. Rastopite maslo u posudi za pečenje.
  2. Dodajte timijan, papriku, sol i biber.
  3. Umiješajte filete u brašno s obje strane.
  4. Stavite filete u posudu za pečenje s istopljenim maslom i začinima i pecite 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni ili dok ne dobiju smeđu boju.
  5. Smanjite temperaturu na 170 stepeni, okrenite filete a zatim dodajte gljive i vino.
  6. Prekrijte folijom i nastavite peći još 30 minuta.
  7. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*