Piletina s gljivama i bijelim vinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina s gljivama i bijelim vinom

Sastojci

Maslo:
4 kašike
Paprika:
1 kašičica
Timijan:
1/4 kašičice
Sol:
2 kašičice
Pileći fileti:
1 kilogram
Brašno:
1/4 šolje
Bijelo vino:
3/4 šolje
Gljive:
2 šolje
Biber:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. Rastopite maslo u posudi za pečenje.

  2. Dodajte timijan, papriku, sol i biber.

  3. Umiješajte filete u brašno s obje strane.

  4. Stavite filete u posudu za pečenje s istopljenim maslom i začinima i pecite 30 minuta na temperaturi od 200 stepeni ili dok ne dobiju smeđu boju.

  5. Smanjite temperaturu na 170 stepeni, okrenite filete a zatim dodajte gljive i vino.

  6. Prekrijte folijom i nastavite peći još 30 minuta.

  7. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.