Piletina s gljivama i parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Piletina s gljivama i parmezanom

Sastojci

Pileći fileti:
6 komada
Maslo:
6 kašika
Brašno:
1 šolja
Slatko vrhnje:
1 šolja
Gljive:
250 grama
Parmezan:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 175 stepeni.

  2. Premažite filete maslom a zatim ih umiješajte u brašno.

  3. Stavite u posudu za pečenje.

  4. Dodajte vrhnje pa preko toga narezane gljive i parmezan.

  5. Pecite 40 minuta.

  6. Ostavite da se ohladi pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.