Piletina s limunom i medom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
750 g
Pileći fileti
8 glavica
Crveni luk
1/4 šoljica
Med
1/4 šoljica
sok od limuna
1 kašika
umak od soje
1 šoljica
indijski oraščići
1 po potrebi
riža kuhana
Piletina s limunom i medom
  1. Zagrijte tavu na većoj temperaturi. Dodajte 2 kašike ulja.
  2. Dodajte jednu trećinu piletine, pecite dok ne dobije zlatnu boju.
  3. Izvadite u tanjir i ponovite isto sa preostalom piletinom.
  4. Dodajte preostalo ulje u tavu i luk. Promiješajte i pecite 1-2 minute ili dok ne dobije svijetlo zelenu boju. Vratite piletinu u tavu.
  5. Dodajte med, sok od limuna, soju i oraščiće u tavu. Promiješajte i pecite 1 minutu ili dok se dobro ne zagrije.
  6. Poslužite sa rižom i ukrasite sa zelenim lukom po želji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*