Piletina s limunom,maslom i bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta

Sastojci
Maslo: 
1 šolja
Bijeli luk: 
2 češnja
Sok od limuna: 
2 kašike
Brašno: 
2 kašike
Voda: 
3/4 šolje
Sol: 
1 kašika
Biber: 
1/4 kašičice
Paprika: 
1/2 kašičice
Ljuti umak: 
1/2 kašičice
Piletina: 
Po želji
Instrukcije
- Zagrijte maslo u tavi. 
- Dodajte i propržite luk a zatim umiješajte brašno, sok od limuna, vodu, sol, biber, papriku i umak. 
- Zagrijte roštilj. 
- Pecite piletinu uz povremeno premazivanje s napravljenim umakom, 4-5 puta. 
- Skinite i poslužite vruće. 
- Ostatak umaka možete čuvati u frižideru i koristiti ponovo. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.