- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 10 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 24.7.2013
- 1 šolja
- maslo
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašika
- sok od limuna
- 2 kašika
- brašno
- 3/4 šolja
- voda
- 1 kašika
- Sol
- 1/4 kašičica
- Biber
- 1/2 kašičica
- paprika
- 1/2 kašičica
- ljuti umak
- 1 po potrebi
- piletina

- Zagrijte maslo u tavi.
- Dodajte i propržite luk a zatim umiješajte brašno, sok od limuna, vodu, sol, biber, papriku i umak.
- Zagrijte roštilj.
- Pecite piletinu uz povremeno premazivanje s napravljenim umakom, 4-5 puta.
- Skinite i poslužite vruće.
- Ostatak umaka možete čuvati u frižideru i koristiti ponovo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!