Piletina s limunom,maslom i bijelim lukom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 šolja
maslo
2 češanj
Bijeli luk
2 kašika
sok od limuna
2 kašika
brašno
3/4 šolja
voda
1 kašika
Sol
1/4 kašičica
Biber
1/2 kašičica
paprika
1/2 kašičica
ljuti umak
1 po potrebi
piletina
Piletina s limunom,maslom i bijelim lukom
  1. Zagrijte maslo u tavi.
  2. Dodajte i propržite luk a zatim umiješajte brašno, sok od limuna, vodu, sol, biber, papriku i umak.
  3. Zagrijte roštilj.
  4. Pecite piletinu uz povremeno premazivanje s napravljenim umakom, 4-5 puta.
  5. Skinite i poslužite vruće.
  6. Ostatak umaka možete čuvati u frižideru i koristiti ponovo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*