Piletina s lukom i rižom

Služi: 1 osobuKuhanje: 1 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina s lukom i rižom

Sastojci

Crveni luk:
4 glavice
Bijeli luk:
5 češanja
Sok od limuna:
1/4 šolje
Sol:
1 kašičica
Crvena paprika:
1/4 kašičice
Pileći fileti:
4 komada
Kuhana riža:
Po želji

Instrukcije

  1. Narežite crveni luk i stavite u pretis lonac.

  2. Dodajte bijeli luk, sok od limuna, sol, crvenu papriku i filete. Dobro izmiješajte

  3. Kuhajte na niskoj temperaturi 1 sat ili dok piletina ne bude kuhana.

  4. Skinite i poslužite uz kuhanu rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.