Piletina s maslom

Vrijeme pripreme
115 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslinovo ulje
2 kašika
Maslac
1 kg
Pileći fileti
1 kašika
đumbir
2 kašičica
korijander
2 kašičica
mljeveni kumin
1 kašičica
garam masala
1/4 kašičica
chilli u prahu
1 šoljica
paradajz sos
1/3 šoljica
prirodni jogurt
1/2 šoljica
Vrhnje
1 po potrebi
hljeb
1/4 šoljica
prženi bademi
5 list
korijander
Piletina s maslom
  1. Zagrijte ulje i pola maslaca u tavi na većoj temperaturi.
  2. Dodajte piletinu, u serijama, kuhajte dok ne dobiju smeđu boju. Prebacite u tanjir.
  3. Smanjite temperaturu i dodajte preostali maslac.
  4. Dodajte đumbir i kuhajte 1 minutu. Dodajte korijander, kumin, garam masala i chilli u prahu. Kuhajte 30 sekundi.
  5. Dodajte paradajz i prstohvat soli pa kuhajte 10 minuta.
  6. Vratite piletinu u tavu zajedno sa jogurtom i vrhnjem. Kuhajte još 10 minuta ili dok piletina ne bude kuhana.
  7. Prespite u zdjele i pospite po vrhu bademove pahuljice. Poslužite sa hljebom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*