Piletina s maslom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 115 minuta
Piletina s maslom

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Maslac:
2 kašike
Pileći fileti:
1 kilogram
Đumbir:
1 kašika
Korijander:
2 kašičice
Mljeveni kumin:
2 kašičice
Garam masala:
1 kašičica
Chilli u prahu:
1/4 kašičice
Paradajz sos:
1 šoljica
Prirodni jogurt:
33/100 šoljice
Vrhnje:
1/2 šoljice
Hljeb:
Po želji
Prženi bademi:
1/4 šoljice
Korijander:
5 listova

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje i pola maslaca u tavi na većoj temperaturi.

  2. Dodajte piletinu, u serijama, kuhajte dok ne dobiju smeđu boju. Prebacite u tanjir.

  3. Smanjite temperaturu i dodajte preostali maslac.

  4. Dodajte đumbir i kuhajte 1 minutu. Dodajte korijander, kumin, garam masala i chilli u prahu. Kuhajte 30 sekundi.

  5. Dodajte paradajz i prstohvat soli pa kuhajte 10 minuta.

  6. Vratite piletinu u tavu zajedno sa jogurtom i vrhnjem. Kuhajte još 10 minuta ili dok piletina ne bude kuhana.

  7. Prespite u zdjele i pospite po vrhu bademove pahuljice. Poslužite sa hljebom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.