Piletina s maslom
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte ulje i pola maslaca u tavi na većoj temperaturi.
Dodajte piletinu, u serijama, kuhajte dok ne dobiju smeđu boju. Prebacite u tanjir.
Smanjite temperaturu i dodajte preostali maslac.
Dodajte đumbir i kuhajte 1 minutu. Dodajte korijander, kumin, garam masala i chilli u prahu. Kuhajte 30 sekundi.
Dodajte paradajz i prstohvat soli pa kuhajte 10 minuta.
Vratite piletinu u tavu zajedno sa jogurtom i vrhnjem. Kuhajte još 10 minuta ili dok piletina ne bude kuhana.
Prespite u zdjele i pospite po vrhu bademove pahuljice. Poslužite sa hljebom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.