Piletina s povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Piletina s povrćem

Sastojci

Pileće meso:
700 grama
Kisela pavlaka:
250 mililitara
Mrkve:
2 komada
Peršun:
Po želji
Luk:
Po želji
Maslac:
70 grama
Ulje:
Po želji
Pileća kocka za supu:
Po želji
Paradajz:
2 komada

Instrukcije

  1. Piletinu isjeći na tanje komade, pobiberiti i posoliti. Zatim je u vreloj šerpi na masnoći propržiti zajedno sa sitno isječenim lukom.

  2. Kada se ovo proprži, dodati isječenu mrkvu, paradajz i zelenu salatu.

  3. U drugoj posudi, u kipuću vodu dodati jednu pileću kocku za supu, zatim skloniti s vatre, dodati kiselu pavlaku i promiješati.

  4. Smjesu sa mesom i povrćem staviti u dublju keramičku zdjelu, preliti mješavinom pavlake i supe, dodati sitno isječeni peršun i staviti u rernu da se peče 20 min na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.