Piletina s vinom, estragonom i mahunama

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/3 šolja
estragon
100 g
maslo
300 ml
bijelo vino
2 glavica
Crveni luk
4 komad
Pileći fileti
300 g
blanširane mahune
Piletina s vinom, estragonom i mahunama
  1. Začinite filete i pecite u tavi s tim da je koža okrenuta prema dole. Pecite dok koža ne postane hrskava i zlatno smeđa.
  2. Okrenite i pecite još 8 minuta. Izvadite i čuvajte na toplom mjestu.
  3. U istu tavu dodajte luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte vino pa kuhajte dok se smjesa ne smanji za pola a zatim umiješajte maslo, estragon i mahune.
  4. Začinite i poslužite s pečenom piletinom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*