Piletina sa avokadom i mozzarellom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina sa avokadom i mozzarellom

Sastojci

Pileći fileti:
2 komada
Brašno:
1/2 šoljice
Mlijeko:
2 šolje
Jaja:
2 komada
Prezla:
3/2 soljica
Maslinovo ulje u spreju:
Po želji
Paradajz sos:
1/2 šoljice
Avokado:
1 komad
Mozzarela:
1/2 šoljice
Salata:
Po želji

Instrukcije

  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Obložite tepsiju folijom za pečenje.

  2. Stavite piletinu između dvije plastične kese. Uz pomoć oklagije smanjite debljinu na 5 mm.

  3. Stavite brašno u tanjir. Lagano umutite mlijeko i jaja u plitkoj zdjeli. Stavite prezlu u tanjir.

  4. Umiješajte jedan pileći file u brašno a zatim otresite (da višak brašna spadne). Umočite u smjesu s jajima a zatim u prezlu i dobro pritisnite. Stavite u pripremljenu tepsiju.

  5. Ponovite isto sa preostalim filetima.

  6. Pospite filete s uljem i pecite 5 minuta. Izvadite i premažite sa paradajz sosom. Složite avokado preko i pospite sirom.

  7. Vratite u pećnicu i pecite 5-7 minuta ili dok piletina ne dobije zlatnu boju. Poslužite uz salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.