Piletina sa avokadom i mozzarellom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
Pileći fileti
1/2 šoljica
brašno
2 šolja
mlijeko
2 komad
Jaja
1 1/2 šoljica
Prezla
1 po potrebi
maslinovo ulje u spreju
1/2 šoljica
paradajz sos
1 komad
avokado
1/2 šoljica
mozzarela
1 po potrebi
salata
Piletina sa avokadom i mozzarellom
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 220 stepeni. Obložite tepsiju folijom za pečenje.
  2. Stavite piletinu između dvije plastične kese. Uz pomoć oklagije smanjite debljinu na 5 mm.
  3. Stavite brašno u tanjir. Lagano umutite mlijeko i jaja u plitkoj zdjeli. Stavite prezlu u tanjir.
  4. Umiješajte jedan pileći file u brašno a zatim otresite (da višak brašna spadne). Umočite u smjesu s jajima a zatim u prezlu i dobro pritisnite. Stavite u pripremljenu tepsiju.
  5. Ponovite isto sa preostalim filetima.
  6. Pospite filete s uljem i pecite 5 minuta. Izvadite i premažite sa paradajz sosom. Složite avokado preko i pospite sirom.
  7. Vratite u pećnicu i pecite 5-7 minuta ili dok piletina ne dobije zlatnu boju. Poslužite uz salatu.

1 komentar

  1. uros rekao na Februar 24, 2011 Komentariši

    😀

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*