Piletina sa bijelim grahom
Sastojci
Instrukcije
Kombinirajte brašno i začine u plitkoj zdjeli. Dodajte piletinu i izmiješajte.
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Pecite pola piletine 3-4 minute sa svake strane ili dok ne dobije zlatnu boju.
Prenesite u tanjir i prekrijte salveticom od papira. Ponovite isto sa preostalom piletinom.
Kombinirajte grah, paradajz, krastavac, korijander, limunov sok i slatki chilli umak u zdjeli. Izmiješajte.
Podijelite smjesu sa grahom u posude za posluživanje zajedno sa pečenom piletinom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.