Piletina sa bijelim grahom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina sa bijelim grahom

Sastojci

Brašno:
40 grama
Začini:
3 kašičice
Pileći fileti:
12 komada
Maslinovo ulje:
60 mililitara
Konzervisani bijeli grah:
420 grama
Paradajz:
1 komad
Libanonski krastavac:
1 komad
Korijander:
2 kašike
Sok od limuna:
2 kašike
Slatki chilli umak:
1 kašika

Instrukcije

  1. Kombinirajte brašno i začine u plitkoj zdjeli. Dodajte piletinu i izmiješajte.

  2. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Pecite pola piletine 3-4 minute sa svake strane ili dok ne dobije zlatnu boju.

  3. Prenesite u tanjir i prekrijte salveticom od papira. Ponovite isto sa preostalom piletinom.

  4. Kombinirajte grah, paradajz, krastavac, korijander, limunov sok i slatki chilli umak u zdjeli. Izmiješajte.

  5. Podijelite smjesu sa grahom u posude za posluživanje zajedno sa pečenom piletinom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.