Piletina sa bijelim grahom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
40 g
brašno
3 kašičica
začini
12 komad
Pileći fileti
60 ml
Maslinovo ulje
419 g
konzervisani bijeli grah
1 komad
paradajz
1 komad
libanonski krastavac
2 kašika
korijander
2 kašika
sok od limuna
1 kašika
slatki chilli umak
Piletina sa bijelim grahom
  1. Kombinirajte brašno i začine u plitkoj zdjeli. Dodajte piletinu i izmiješajte.
  2. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Pecite pola piletine 3-4 minute sa svake strane ili dok ne dobije zlatnu boju.
  3. Prenesite u tanjir i prekrijte salveticom od papira. Ponovite isto sa preostalom piletinom.
  4. Kombinirajte grah, paradajz, krastavac, korijander, limunov sok i slatki chilli umak u zdjeli. Izmiješajte.
  5. Podijelite smjesu sa grahom u posude za posluživanje zajedno sa pečenom piletinom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*