Piletina sa graškom i rižom
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta

Sastojci
Maslac:
1 kašika
Pileći fileti:
250 grama
Crveni luk:
1 glavica
Mrkve:
1 komad
Bijeli luk:
1 češanj
Gustin:
1 kašika
Pileća supa:
170 mililitara
Sok od limuna:
1 kašika
Sol:
1/4 kašičice
Instant riža:
170 grama
Smrznuti grašak:
80 grama
Instrukcije
Na istopljenom maslacu propržiti crveni i bijeli luk, zatim dodati isjeckana pileća prsa i mrkvu.
Napraviti glatku smjesu od gustina, pileće supe, limunovog soka i soli.
Smjesu preliti u posudu sa pilećim prsima.
Kuhati uz konstantno miješanje nekoliko minuta, dodati rižu i grašak, pa nastaviti kuhanje još 10-ak minuta.
Skinuti smjesu s vatre, poklopiti, ostaviti da odstoji 5-6 minuta, pa poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.