- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 28.6.2012
- 1 kašika
- Maslac
- 250 g
- Pileći fileti
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 komad
- mrkve
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1 kašika
- gustin
- 170 ml
- pileća supa
- 1 kašika
- sok od limuna
- 1/4 kašičica
- Sol
- 170 g
- instant riža
- 80 g
- smrznuti grašak

- Na istopljenom maslacu propržiti crveni i bijeli luk, zatim dodati isjeckana pileća prsa i mrkvu.
- Napraviti glatku smjesu od gustina, pileće supe, limunovog soka i soli.
- Smjesu preliti u posudu sa pilećim prsima.
- Kuhati uz konstantno miješanje nekoliko minuta, dodati rižu i grašak, pa nastaviti kuhanje još 10-ak minuta.
- Skinuti smjesu s vatre, poklopiti, ostaviti da odstoji 5-6 minuta, pa poslužiti.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!