Piletina sa graškom i rižom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslac
250 g
Pileći fileti
1 glavica
Crveni luk
1 komad
mrkve
1 češanj
Bijeli luk
1 kašika
gustin
170 ml
pileća supa
1 kašika
sok od limuna
1/4 kašičica
Sol
170 g
instant riža
80 g
smrznuti grašak
Piletina sa graškom i rižom
  1. Na istopljenom maslacu propržiti crveni i bijeli luk, zatim dodati isjeckana pileća prsa i mrkvu.
  2. Napraviti glatku smjesu od gustina, pileće supe, limunovog soka i soli.
  3. Smjesu preliti u posudu sa pilećim prsima.
  4. Kuhati uz konstantno miješanje nekoliko minuta, dodati rižu i grašak, pa nastaviti kuhanje još 10-ak minuta.
  5. Skinuti smjesu s vatre, poklopiti, ostaviti da odstoji 5-6 minuta, pa poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*