Piletina sa medom, ananasom i majonezom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Med
2 kašika
sok od limuna
1 kašika
Maslinovo ulje
1/4 kašičica
miješani začini
4 komad
Pileći fileti
440 g
konzervisani ananas
225 g
kupus
2 kašika
kiselo vrhnje
2 kašika
majoneza
2 kašičica
korijander
1/2 kašičica
curry u prahu
2 kriška
limet
1 po potrebi
korice hljeba
Piletina sa medom, ananasom i majonezom
  1. Kombinirajte med, sok od limuna, ulje i mješovito bilje u veliku zdjelu. Dodajte piletinu i izmiješajte.
  2. Poklopite i ostavite sa strane da se apsorbuje.
  3. Sitno najseckajte ananas kako bi otklonili višak tekućine. Prebacite u veliku zdjelu.
  4. Dodajte kupus, kiselo vrhnje, majonezu, korijander i curry prah. Izmiješajte.
  5. Prethodno zagrijte roštilj ploču na visokoj temperaturi. Iscijedite piletinu i stavite na roštilj. Pecite po 8 minuta sa svake strane ili dok ne bude pečena.
  6. Podijelite salatu s kupusom i piletinu u posude za posluživanje. Poslužite s kriškama limete (vrsta limuna) i koricom hljeba.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*