- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 3.6.2013
- 1 šolja
- grašak
- 200 ml
- voda
- 1 komad
- Jaja
- 2 komad
- Pileći fileti
- 2 kašika
- parmezan
- 2 kašika
- brašno
- 4 komad
- inčuni
- 1 po potrebi
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 po potrebi
- neslani maslac
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Zagrijte ulje i maslo u tavi a zatim umiješajte inčune. Začinite sa soli i pirjajte 1 minutu.
- Dodajte grašak i vodu. Kuhajte dok grašak ne omekša.
- U manjoj zdjeli pomiješajte brašno, jaje, parmezan i biber.
- Zagrijte 2 kašike maslinovog ulja i 1 kašiku masla u tavi.
- Umiješajte filete u smjesu s brašnom a zatim stavite u tavu. Pecite 5 minuta sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju.
- Skinite i poslužite sa kuhanim graškom .
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!