Piletina sa parmezanom i graškom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 šolja
grašak
200 ml
voda
1 komad
Jaja
2 komad
Pileći fileti
2 kašika
parmezan
2 kašika
brašno
4 komad
inčuni
1 po potrebi
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 po potrebi
neslani maslac
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Piletina sa parmezanom i graškom
  1. Zagrijte ulje i maslo u tavi a zatim umiješajte inčune. Začinite sa soli i pirjajte 1 minutu.
  2. Dodajte grašak i vodu. Kuhajte dok grašak ne omekša.
  3. U manjoj zdjeli pomiješajte brašno, jaje, parmezan i biber.
  4. Zagrijte 2 kašike maslinovog ulja i 1 kašiku masla u tavi.
  5. Umiješajte filete u smjesu s brašnom a zatim stavite u tavu. Pecite 5 minuta sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju.
  6. Skinite i poslužite sa kuhanim graškom .

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*