Piletina sa pršutom punjena sirom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 kašika
maskarpone sir
1 kašika
ružmarin
1 češanj
Bijeli luk
2 komad
Pileći fileti
4 kriška
pršuta
1 po potrebi
Maslinovo ulje
1/2 komad
limun
Piletina sa pršutom punjena sirom
  1. Pomiješajte maskarpone sir sa ruzmarinom, bijelim lukom i začinima.
  2. Dignite kožicu, pa ispod stavite po jednu kašikicu maskarpone miksa.
  3. Obložite oba komada pršutom, što čvršće možete kako bi fil bio zatvoren.
  4. Stavite u posudu za pečenje, pa pecite 15-20 minuta u rerni na 200 °C.
  5. Pri posluživanju, ukoliko želite, pospite po piletini malo limunovog soka.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*