- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 3.4.2013
- 650 g
- pileće meso
- 1 šolja
- bijelo vino
- 1 šolja
- Pileća osnova
- 1 kašika
- brandy
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 2 kašika
- senf
- 1 po potrebi
- timijan
- 1 po potrebi
- mljeveni biber

- Pecite piletinu u tavi na maslinovom ulju dok ne dobije smeđu boju, s obje strane.
- Flambirajte piletinu s brandyem a zatim izvadite iz tave.
- U istu tavu dodajte vino, bijeli luk, senf, biber, pileću osnovu i timijan. Izmiješajte i pirjajte dok se smjesa ne smanji za pola.
- Vratite piletinu u tavu, poklopite i kuhajte 30-35 minuta na manjoj temperaturi.
- Skinite, izvadite timijan i poslužite toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!