Piletina sa sirom i bademima

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
65 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
pile
3 kašika
maslo
1 češanj
Bijeli luk
2 kašika
Crveni luk
1 kašika
umak od paradajza
2 kašika
brašno
2 šolja
Pileća osnova
2 kašika
sherry
2 kašika
bademi
1/2 kašičica
estragon
3/4 šolja
Vrhnje
1 kašika
sir
Piletina sa sirom i bademima
  1. Propržite piletinu u većoj tavi, dok ne dobije smeđu boju a zatim izvadite i ostavite sa strane.
  2. Dinstajte u loncu crveni luk i bijeli luk, oko 2-3 minute.
  3. Skinite s toplote i umiješajte umak od paradajz i brašno a zatim pileću osnovu i sherry.
  4. Vratite na toplotu i dovedite smjesu do ključanja.
  5. Dodajte piletinu, bademe, sol, biber i estragon. Poklopite i kuhajte 45-50 minuta na manjoj temperaturi.
  6. Skinite s toplote i stavite piletinu u posudu za pečenje.
  7. Dodajte vrhnje u smjesu koja se kuhala, promiješajte i prespite preko piletine.
  8. Pospite sa sirom, stavite posudu u pećnicu i pecite 10-15 minuta .
  9. Izvadite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*