Piletina sa sirom u paradajz sosu

Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
125 g
Prezla
1 komad
Jaja
4 kašika
Maslac
500 ml
paradajz sos
4 kriška
mozzarela
1 kašičica
parmezan
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Piletina sa sirom u paradajz sosu
  1. Kuhinjskim čekićem istucite pileća prsa, a zatim u njih utrljajte sol i malo bibera.
  2. Potopite ih u umućeno jaje, a zatim uvaljajte u prezlu i pržite u tavi, na istopljenom maslacu dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
  3. Izvadite piletinu iz tave, pa stavite paradajz sos.
  4. Kada se zagrije, potopite pileća prsa, a na njih stavite kriške mozzarelle i ribani parmezan.
  5. Poklopite tavu i zadržite na vatri dok se sir ne istopi.
  6. Poslužite uz špagete.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*