Piletina sa sirom u paradajz sosu

Služi: 1 osobu
Piletina sa sirom u paradajz sosu

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Prezla:
125 grama
Jaja:
1 komad
Maslac:
4 kašike
Paradajz sos:
500 mililitara
Mozzarela:
4 kriške
Parmezan:
1 kašičica
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Kuhinjskim čekićem istucite pileća prsa, a zatim u njih utrljajte sol i malo bibera.

  2. Potopite ih u umućeno jaje, a zatim uvaljajte u prezlu i pržite u tavi, na istopljenom maslacu dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.

  3. Izvadite piletinu iz tave, pa stavite paradajz sos.

  4. Kada se zagrije, potopite pileća prsa, a na njih stavite kriške mozzarelle i ribani parmezan.

  5. Poklopite tavu i zadržite na vatri dok se sir ne istopi.

  6. Poslužite uz špagete.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.