Piletina sa škampima i bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 5 minuta
Piletina sa škampima i bijelim lukom

Sastojci

Pileći fileti:
2 komada
Škampi:
450 grama
Maslo:
6 kašika
Maslinovo ulje:
1/4 šolje
Bijeli luk:
4 češnja
Bosiljak:
1 kašika
Peršun:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. U većoj tavi zagrijte maslo i maslinovo ulje.

  2. Dodajte bosiljak, peršun, češnjak i sol. Pirjajte 1-2 minute.

  3. Umiješajte škampe i piletinu pa pecite 10 minuta ili dok ne budu pečeni.

  4. Skinite i poslužite uz kuhanu tjesteninu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.