Piletina sa špinatom i umakom od tikve

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
3 kašičica
Maslinovo ulje
500 g
Špinat
50 g
grožđice
600 ml
umak od tikve
Piletina sa špinatom i umakom od tikve
  1. Izrežite pileće filete vodoravno. Zagrijte 1 kašiku ulja u većoj tavi na srednjoj temperaturi. Začinite piletinu sa soli i biberom.
  2. Dodajte pola piletine u tavu i pecite po 3 minute sa svake strane ili po želji.
  3. Prenesite u tanjir i prekrijte folijom. Ponovite isto sa preostalom piletinom.
  4. Zagrijte preostalo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte špinat i grožđice. Kuhajte 3-4 minute ili dok špinat ne uvene. Začinite sa soli i biberom.
  5. U međuvremenu, zagrijte umak od tikve slijedeći upustvo na ambalaži.
  6. Prespite umak u posude za posluživanje a zatim smjesu sa špinatom i piletinu po vrhu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*