Piletina sa špinatom i umakom od tikve

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina sa špinatom i umakom od tikve

Sastojci

Pileći fileti:
4 komada
Maslinovo ulje:
3 kašičice
Špinat:
500 grama
Grožđice:
50 grama
Umak od tikve:
600 mililitara

Instrukcije

  1. Izrežite pileće filete vodoravno. Zagrijte 1 kašiku ulja u većoj tavi na srednjoj temperaturi. Začinite piletinu sa soli i biberom.

  2. Dodajte pola piletine u tavu i pecite po 3 minute sa svake strane ili po želji.

  3. Prenesite u tanjir i prekrijte folijom. Ponovite isto sa preostalom piletinom.

  4. Zagrijte preostalo ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte špinat i grožđice. Kuhajte 3-4 minute ili dok špinat ne uvene. Začinite sa soli i biberom.

  5. U međuvremenu, zagrijte umak od tikve slijedeći upustvo na ambalaži.

  6. Prespite umak u posude za posluživanje a zatim smjesu sa špinatom i piletinu po vrhu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.