Piletina sa susamom u soja sosu

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Piletina sa susamom u soja sosu

Sastojci

Pileća prsa:
400 grama
Soja sos:
3 kašike
Maslinovo ulje:
3 kašike
Šećer:
2 kašike
Med:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
1/2 kašičice
Susam:
80 grama

Instrukcije

  1. Soja sos, maslinovo ulje, šećer, med, bijeli luk i susam pomiješajte u jednoj posudi.

  2. Dodajte isjeckana pileća prsa i potpuno ih potopite u ovu smjesu.

  3. Ostavite u frižider da odstoje 2 h u ovoj marinadi.

  4. Nakon što odstoji, piletinu izvadite iz posude i poredajte u pleh za pečenje.

  5. Pospite preostalim sastojcima iz posude i pecite 10 minuta u rerni zagrijanoj na 180 °C, a zatim prevrnite piletinu na drugu stranu i pecite dodatnih 10 minuta.

  6. Ovako pripremljenu piletinu možete poslužiti uz skuhanu, integralnu rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.