Piletina sa susamom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
70 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
pile
40 g
brašno
40 g
susam
1/2 komad
limun
3 kašika
mladi luk
50 ml
voda
2 kašika
Maslac
2 kašika
ulje
1/2 kašičica
Biber
1/2 kašičica
Sol
Piletina sa susamom
  1. Pile izrezati na više dijelova, pa staviti u papirnu vrećicu sa brašnom, ½ kašikice bibera i 1/2 kašikice soli.
  2. Protresti vrećicu kako bi se brašno, biber i sol zalijepili za piletinu.
  3. Maslac sa uljem istopiti u posudi za pečenje, malo ohladiti, pa komade piletine uvaljati u masnoću, redajući ih jedan do drugog, pazeći pri tom da se ne dodiruju.
  4. Piletinu posuti iscijeđenim sokom limuna i susamom, pa peći na 200 °C 30 minuta,
  5. Nakon 30 minuta, prevrnuti piletinu, posuti je mješavinom isjeckanog luka i susama, uliti vodu na dno posude i peći još 30-ak minuta.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*