Piletina sa susamom

Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 20 minuta
Piletina sa susamom

Sastojci

Pile:
1 komad
Brašno:
40 grama
Susam:
40 grama
Limun:
1/2 komada
Mladi luk:
3 kašike
Voda:
50 mililitara
Maslac:
2 kašike
Ulje:
2 kašike
Biber:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Pile izrezati na više dijelova, pa staviti u papirnu vrećicu sa brašnom, ½ kašikice bibera i 1/2 kašikice soli.

  2. Protresti vrećicu kako bi se brašno, biber i sol zalijepili za piletinu.

  3. Maslac sa uljem istopiti u posudi za pečenje, malo ohladiti, pa komade piletine uvaljati u masnoću, redajući ih jedan do drugog, pazeći pri tom da se ne dodiruju.

  4. Piletinu posuti iscijeđenim sokom limuna i susamom, pa peći na 200 °C 30 minuta,

  5. Nakon 30 minuta, prevrnuti piletinu, posuti je mješavinom isjeckanog luka i susama, uliti vodu na dno posude i peći još 30-ak minuta.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.