Piletina sa švicarskim sirom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
2 kašika
brašno
3/4 šolja
bijelo vino
8 kriška
pureća šunka
1 kašika
senf
2 kašika
maslo
3 glavica
zeleni luk
1 češanj
Bijeli luk
8 kriška
švicarski sir
1/2 šolja
vrhnje za kuhanje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Piletina sa švicarskim sirom
  1. Začinite filete sa soli i biberom a zatim ih pecite, 2-3 minute sa svake strane, na zagrijanom maslu u tavi.
  2. Dodajte vino i dovedite do ključanja.
  3. Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 15-20 minuta ili dok fileti ne budu kuhani.
  4. Izvadite filete iz tave a saft sačuvajte. Filtete stavite u posudu za pečenje. Stavite šunku i sir preko fileta.
  5. Pecite 10 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
  6. U međuvremenu u tavu sa saftom dodajte senf, vrhnje, zeleni luk i kuhajte 3-4 minute.
  7. Stavite piletinu na posude za posluživanje, prelijte s napravljenim umakom i poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*