- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 20.7.2010
- 1 x sastojci potrebni za pečeno pile
- 400 g sušene tjestenine
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 češnja bijelog luka, zgnječena
- 1 glavica crvenog luka, isjeckana
- 500 g paradajz umaka
- 2 šoljice mozzarella sira, naribanog
- 100 g špinata, listova

Slijedite instrukcije za pečeno pile sa našeg recepta za pečeno pile.
- Slijedite instrukcije za pečeno pile sa našeg recepta za pečeno pile.
- Nakon toga odstranite kožu i kosti s piletine a piletinu grubo narežite.
- Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
- U posebnom loncu skuhajte tjesteninu slijedeći uputstvo na ambalaži. Ocijedite pa vratite u tavu.
- Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i kuhajte uz miješanje 3 minute ili dok ne omekša.
- Dodajte crveni luk, umak, piletinu, 3/4 sira i špinat u tjesteninu. Začinite sa soli i biberom pa izmiješajte.
- Napravljenu smjesu premjestite u posudu za pečenje. Pospite s preostalim sirom, stavite u pećnicu i pecite 20 minute ili dok ne dobije zlatnu boju pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!