Piletina sa tjesteninom i sirom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
 
1 x sastojci potrebni za pečeno pile
 
400 g sušene tjestenine
 
1 kašika maslinovog ulja
 
2 češnja bijelog luka, zgnječena
 
1 glavica crvenog luka, isjeckana
 
500 g paradajz umaka
 
2 šoljice mozzarella sira, naribanog
 
100 g špinata, listova
Piletina sa tjesteninom i sirom
  • Slijedite instrukcije za pečeno pile sa našeg recepta za pečeno pile.

    1. Slijedite instrukcije za pečeno pile sa našeg recepta za pečeno pile.
    2. Nakon toga odstranite kožu i kosti s piletine a piletinu grubo narežite.
    3. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
    4. U posebnom loncu skuhajte tjesteninu slijedeći uputstvo na ambalaži. Ocijedite pa vratite u tavu.
    5. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i kuhajte uz miješanje 3 minute ili dok ne omekša.
    6. Dodajte crveni luk, umak, piletinu, 3/4 sira i špinat u tjesteninu. Začinite sa soli i biberom pa izmiješajte.
    7. Napravljenu smjesu premjestite u posudu za pečenje. Pospite s preostalim sirom, stavite u pećnicu i pecite 20 minute ili dok ne dobije zlatnu boju pa poslužite.

    Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

    Komentariši

    Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

    Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

    *
    *

    *