Piletina sa tjesteninom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina sa tjesteninom i sirom

Sastojci

Pile:
1 komad
Makaroni:
400 grama
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijeli luk:
2 češnja
Crveni luk:
1 komad
Paradajz umak:
500 grama
Mozzarella sir:
2 šoljice
Špinat:
100 grama

Instrukcije

  1. Slijedite instrukcije za pečeno pile sa našeg recepta za pečeno pile.

  2. Nakon toga odstranite kožu i kosti s piletine a piletinu grubo narežite.

  3. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.

  4. U posebnom loncu skuhajte tjesteninu slijedeći uputstvo na ambalaži. Ocijedite pa vratite u tavu.

  5. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i kuhajte uz miješanje 3 minute ili dok ne omekša.

  6. Dodajte crveni luk, umak, piletinu, 3/4 sira i špinat u tjesteninu. Začinite sa soli i biberom pa izmiješajte.

  7. Napravljenu smjesu premjestite u posudu za pečenje. Pospite s preostalim sirom, stavite u pećnicu i pecite 20 minute ili dok ne dobije zlatnu boju pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.