Piletina sa tjesteninom i sirom

Sastojci
Instrukcije
Slijedite instrukcije za pečeno pile sa našeg recepta za pečeno pile.
Nakon toga odstranite kožu i kosti s piletine a piletinu grubo narežite.
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
U posebnom loncu skuhajte tjesteninu slijedeći uputstvo na ambalaži. Ocijedite pa vratite u tavu.
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i kuhajte uz miješanje 3 minute ili dok ne omekša.
Dodajte crveni luk, umak, piletinu, 3/4 sira i špinat u tjesteninu. Začinite sa soli i biberom pa izmiješajte.
Napravljenu smjesu premjestite u posudu za pečenje. Pospite s preostalim sirom, stavite u pećnicu i pecite 20 minute ili dok ne dobije zlatnu boju pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.