Piletina sa tjesteninom i sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina sa tjesteninom i sirom

Sastojci

1 x sastojci potrebni za pečeno pile
400 g sušene tjestenine
1 kašika maslinovog ulja
2 češnja bijelog luka, zgnječena
1 glavica crvenog luka, isjeckana
500 g paradajz umaka
2 šoljice mozzarella sira, naribanog
100 g špinata, listova

Instrukcije

  1. Slijedite instrukcije za pečeno pile sa našeg recepta za pečeno pile.

  2. Nakon toga odstranite kožu i kosti s piletine a piletinu grubo narežite.

  3. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.

  4. U posebnom loncu skuhajte tjesteninu slijedeći uputstvo na ambalaži. Ocijedite pa vratite u tavu.

  5. Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte bijeli luk i kuhajte uz miješanje 3 minute ili dok ne omekša.

  6. Dodajte crveni luk, umak, piletinu, 3/4 sira i špinat u tjesteninu. Začinite sa soli i biberom pa izmiješajte.

  7. Napravljenu smjesu premjestite u posudu za pečenje. Pospite s preostalim sirom, stavite u pećnicu i pecite 20 minute ili dok ne dobije zlatnu boju pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.