Piletina u sosu od paradajza i gljiva

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Pileći fileti
1 kašika
Maslinovo ulje
500 g
gljive
2 češanj
Bijeli luk
400 g
konzervisani paradajz
1/4 kašičica
origano
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Piletina u sosu od paradajza i gljiva
  1. U tavi, na zagrijanom pržite piletinu 10-ak minuta, dok ne dobije žućkastu boju.
  2. Izvadite iz tave piletinu, pa dodajte gljive.
  3. Poklopite tavu s gljivama i zadržite oko 5 minuta, dok gljive ne omekšaju.
  4. Dodajte bijeli luk, paradajz i origano.
  5. U poklopljenoj tavi, na umjerenoj temperaturi ostavite da smjesa krčka 10-15 minuta.
  6. Vratite piletinu u tavu i ostavite da krčka u sosu 4-6 minuta, nakon čega možete poslužiti jelo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*