Piletina u sosu od paradajza i gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
4 komada
Maslinovo ulje:
1 kašika
Gljive:
500 grama
Bijeli luk:
2 češnja
Konzervisani paradajz:
400 grama
Origano:
1/4 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
U tavi, na zagrijanom pržite piletinu 10-ak minuta, dok ne dobije žućkastu boju.
Izvadite iz tave piletinu, pa dodajte gljive.
Poklopite tavu s gljivama i zadržite oko 5 minuta, dok gljive ne omekšaju.
Dodajte bijeli luk, paradajz i origano.
U poklopljenoj tavi, na umjerenoj temperaturi ostavite da smjesa krčka 10-15 minuta.
Vratite piletinu u tavu i ostavite da krčka u sosu 4-6 minuta, nakon čega možete poslužiti jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.