Piletina u curry-u

Služi: 1 osobuKuhanje: 90 minutaPriprema: 10 minuta
Piletina u curry-u

Sastojci

Pile:
1 komad
Povrće za supu:
1 svežanj
Mrkve:
2 komada
Celer:
1 komad
Zeleni luk:
1 glavica
Crveni luk:
1 gram
Margarin:
40 grama
Ananas:
3 kriške
Curry:
3/2 kasika
Banana:
1 komad
Jabuke:
1 komad
Sol:
Po želji
Šećer:
Po želji
Zelena salata:
Po želji

Instrukcije

  1. Izrežite pile na komade i stavite da se kuha u loncu posoljene kipuće vode.

  2. Dodajte povrće za supu i kuhajte oko 1 sat.

  3. Odvojite meso od kosti i ostavite 500 ml kuhane supe.

  4. Rastopite margarin u većoj tavi. Dodajte povrće pa kuhajte na manjoj temperaturi 10 minuta.

  5. Dodajte meso, supu i curry u tavu s povrćem i ostavite da prokuha.

  6. Dodajte ananas, bananu i jabuku. Ostavite 3 do 5 minuta da upije pa začinite sa soli i šećerom.

  7. Poslužite uz zelenu salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.