- Vrijeme pripreme
- 4 minute
- Vrijeme kuhanja
- 12 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 6.2.2013
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 600 g
- pileće meso
- 300 g
- gljive
- 1 kašika
- Bijeli luk
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1 kašika
- maslo
- 1/4 šolja
- peršun
- 1/4 šolja
- pileća supa
- 1 po potrebi
- kuhana riža
- 1/2 kašičica
- Biber

- Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi.
- Smanjit malo temperaturu pa dodajte piletinu i gljive. Pecite 3 minute.
- Umiješajte bijeli luk, sol i biber pa pecite još 3 minute uz konstantno miješanje, dok piletina ne bude pečena.
- Dodajte maslo, peršun i supu, dinstajte još 1 minutu uz konstantno miješanje.
- Skinite i poslužite toplo uz kuhanu rižu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!