Piletina u maslu s bijelom lukom

Vrijeme pripreme
4 minute
Vrijeme kuhanja
12 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
600 g
pileće meso
300 g
gljive
1 kašika
Bijeli luk
1/2 kašičica
Sol
1 kašika
maslo
1/4 šolja
peršun
1/4 šolja
pileća supa
1 po potrebi
kuhana riža
1/2 kašičica
Biber
Piletina u maslu s bijelom lukom
  1. Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi.
  2. Smanjit malo temperaturu pa dodajte piletinu i gljive. Pecite 3 minute.
  3. Umiješajte bijeli luk, sol i biber pa pecite još 3 minute uz konstantno miješanje, dok piletina ne bude pečena.
  4. Dodajte maslo, peršun i supu, dinstajte još 1 minutu uz konstantno miješanje.
  5. Skinite i poslužite toplo uz kuhanu rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*