Piletina u maslu s bijelom lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 4 minuta
Piletina u maslu s bijelom lukom

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Pileće meso:
600 grama
Gljive:
300 grama
Bijeli luk:
1 kašika
Sol:
1/2 kašičice
Maslo:
1 kašika
Peršun:
1/4 šolje
Pileća supa:
1/4 šolje
Kuhana riža:
Po želji
Biber:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi.

  2. Smanjit malo temperaturu pa dodajte piletinu i gljive. Pecite 3 minute.

  3. Umiješajte bijeli luk, sol i biber pa pecite još 3 minute uz konstantno miješanje, dok piletina ne bude pečena.

  4. Dodajte maslo, peršun i supu, dinstajte još 1 minutu uz konstantno miješanje.

  5. Skinite i poslužite toplo uz kuhanu rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.