Piletina u mlijeku

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
100 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 1/2 kg
pileće meso
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
120 g
Maslac
1/2 komad
cimet
1 kašika
kadulja
2 komad
limun
6 češanj
Bijeli luk
560 ml
mlijeko
Piletina u mlijeku
  1. Zagrijati maslac u posudi za kuhanje, zatim dodati piletinu, biber i sol po želji.
  2. Uz povremeno okretanje, piletinu peći dok ne dobije ujednačenu zlatnu boju.
  3. Nakon što dobije potrebnu boju, piletinu izvaditi kako bi se odstranio maslac, pa je ponovo vratiti u posudu.
  4. Dodati i ostale navedene sastojke, pa peći 90 minuta na 190 °C, uz povremeno zalijevanje piletine sokom u kojem se kuha.
  5. Poslužiti je zajedno sa tečnošću u kojoj se kuhala i po želji ukrasiti paradajzom, špinatom ili zelenom salatom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*