- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 100 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 30.3.2012
- 1 1/2 kg
- pileće meso
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 120 g
- Maslac
- 1/2 komad
- cimet
- 1 kašika
- kadulja
- 2 komad
- limun
- 6 češanj
- Bijeli luk
- 560 ml
- mlijeko

- Zagrijati maslac u posudi za kuhanje, zatim dodati piletinu, biber i sol po želji.
- Uz povremeno okretanje, piletinu peći dok ne dobije ujednačenu zlatnu boju.
- Nakon što dobije potrebnu boju, piletinu izvaditi kako bi se odstranio maslac, pa je ponovo vratiti u posudu.
- Dodati i ostale navedene sastojke, pa peći 90 minuta na 190 °C, uz povremeno zalijevanje piletine sokom u kojem se kuha.
- Poslužiti je zajedno sa tečnošću u kojoj se kuhala i po želji ukrasiti paradajzom, špinatom ili zelenom salatom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!