Piletina u sosu od gljiva i sira

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 komad
Pileći fileti
400 g
gljive
3 kašika
ulje
35 g
brašno
1/4 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
120 ml
pileća supa
1/4 kašičica
ocat
3 kašičica
gustin
1/2 kašičica
majčina dušica
120 g
sir
Piletina u sosu od gljiva i sira
  1. Pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem.
  2. Pomiješajte brašno, sol i biber, pa piletinu uvaljajte u ovu mješavinu.
  3. Stavite je u tavu sa zagrijanim uljem i pecite ujednačeno s obje strane.
  4. Gljive operite, izrežite i posušite papirnim ubrusom.
  5. Pecite ih 5-7 minuta u tavi, na zagrijanom ulju, zatim dodajte majčinu dušicu, ocat i pileću supu koju ste prethodno napravili od pilećih kocki za supu, pa kuhajte 4-5 minuta.
  6. Na kraju dodajte gustin i nastavite kuhati dok se smjesa ne zgusne.
  7. Pripremljeni sos od gljiva prelijte preko pilećih prsa u tavi, zatim dodajte naribani sir, ostavite nekoliko minuta da se istopi i poslužite jelo uz pire krompir ili neki drugi prilog po želji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*