Piletina u sosu od gljiva i sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Piletina u sosu od gljiva i sira

Sastojci

Pileći fileti:
3 komada
Gljive:
400 grama
Ulje:
3 kašike
Brašno:
35 grama
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Pileća supa:
120 mililitara
Ocat:
1/4 kašičice
Gustin:
3 kašičice
Majčina dušica:
1/2 kašičice
Sir:
120 grama

Instrukcije

  1. Pileća prsa istucite kuhinjskim čekićem.

  2. Pomiješajte brašno, sol i biber, pa piletinu uvaljajte u ovu mješavinu.

  3. Stavite je u tavu sa zagrijanim uljem i pecite ujednačeno s obje strane.

  4. Gljive operite, izrežite i posušite papirnim ubrusom.

  5. Pecite ih 5-7 minuta u tavi, na zagrijanom ulju, zatim dodajte majčinu dušicu, ocat i pileću supu koju ste prethodno napravili od pilećih kocki za supu, pa kuhajte 4-5 minuta.

  6. Na kraju dodajte gustin i nastavite kuhati dok se smjesa ne zgusne.

  7. Pripremljeni sos od gljiva prelijte preko pilećih prsa u tavi, zatim dodajte naribani sir, ostavite nekoliko minuta da se istopi i poslužite jelo uz pire krompir ili neki drugi prilog po želji.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.