Piletina u sosu od ruzmarina i majoneze

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
250 ml
majoneza
1/2 komad
limun
50 ml
sok od limuna
3 kašičica
ružmarin
2 češanj
Bijeli luk
1 komad
pile
1 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
Piletina u sosu od ruzmarina i majoneze
  1. Pomiješajte majonezu, limunovu koru, sok, bijeli luk i ruzmarin.
  2. U piletinu utrljajte sol i biber, a zatim stavite na roštilj sa blagom temperaturom.
  3. Pržite piletinu s obje strane po 20 minuta, a zatim je premažite pripremljenim sosom.
  4. Nastavite prženje na jakoj temperaturi, uz povremeno premazivanje sosom.
  5. Poslužite toplu uz preostali sos.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*