- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 50 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 28.1.2013
- 250 ml
- majoneza
- 1/2 komad
- limun
- 50 ml
- sok od limuna
- 3 kašičica
- ružmarin
- 2 češanj
- Bijeli luk
- 1 komad
- pile
- 1 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- Biber

- Pomiješajte majonezu, limunovu koru, sok, bijeli luk i ruzmarin.
- U piletinu utrljajte sol i biber, a zatim stavite na roštilj sa blagom temperaturom.
- Pržite piletinu s obje strane po 20 minuta, a zatim je premažite pripremljenim sosom.
- Nastavite prženje na jakoj temperaturi, uz povremeno premazivanje sosom.
- Poslužite toplu uz preostali sos.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!