Piletina u tijestu

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
pileće meso
1 glavica
Crveni luk
1 komad
mrkve
1 list
celer
1/2 l
voda
5 komad
Jaja
4 kašika
bijelo brašno
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Piletina u tijestu
  1. U šerpi, na masnoći propržiti prethodno isjeckan crveni luk, korijen mrkve, malo celera i listove celera. Pile oprati, očistiti, isjeckati na komade po željenoj veličini i dodati u proprženu smjesu sa lukom i zelenilom. Sve zajedno pržiti dok meso ne dobije žutu boju. Nakon toga, u smjesu dodati ½ vode, malo bibera i soli, te kuhati dok meso ne omekša.
  2. U međuvremenu, dok se meso kuha, pripremiti tijesto koje će se preliti preko piletine:
  3. Umutiti 5 bjelanjaka u čvrst snijeg, zatim postepeno, uz neprestano miješanje dodavati 5 žumanjaka, jedno po jedno i potom dodati 4 kašike bijelog brašna. Sve dobro umutiti.
  4. Skuhanu piletinu, zajedno sa tečnošću u kojoj je skuhana staviti u tepsiju ili neku posudu koja može podnijeti temperaturu na kojoj pečete, preliti je umućenim tijestom, tako da se prekrije cijela piletina. Smjesu ispeći u rerni, a preporučujemo serviranje u posudi u kojoj je i pripremljeno jelo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*