Piletina u umaku s gljivama

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
Pileći fileti
150 g
gljive
2 glavica
Crveni luk
1/2 šolja
pileća supa
4 kašičica
brandy
1/3 šolja
Vrhnje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
Piletina u umaku s gljivama
  1. Propržite filete s obje strane u tavi dok ne dobiju smeđu boju a zatim ih premjestite u posudu za pečenje.
  2. U istoj tavi propržite gljive i luk a zatim pospite po piletini.
  3. Umiješajte supu, vrhnje, brandy, sol i biber.
  4. Pecite na manjoj temperaturi 15 minuta.
  5. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*