Piletina u umaku s koprom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
pile
1 glavica
Crveni luk
1 list
lovorov list
1 po potrebi
klinčići
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 kašika
maslo
1 1/2 kašika
brašno
40 ml
supa
1 kašika
sok od limuna
1 komad
žumanca
2 kašika
Vrhnje
1 po potrebi
kopar
Piletina u umaku s koprom
  1. Skuhajte piletinu i povrće u kipućoj, posoljenoj vodi.
  2. Nakon što se piletina skuha, izlijte jedan dio tekućine iz lonca u posebnu zdjelu
  3. U tavi zagrijte maslo i brašno.
  4. Dodajte gore navedenu tekućinu i kuhajte dok se umak ne zgusne.
  5. U umak umiješajte sok od limuna, žumance, vrhnje i kopar.
  6. Prelijte napravljeni umak preko kuhane piletine i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*