Piletina u vinskom umaku

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
Pileći fileti
1/2 kašika
luk kozjak
1/2 kašičica
Bijeli luk
4 komad
gljive
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1/2 šolja
marsala vino
1/2 šolja
goveđi umak
1 po potrebi
Maslinovo ulje
1 po potrebi
kuhani rezanci
Piletina u vinskom umaku
  1. Zagijte ulje u tavi i pecite piletinu.
  2. Kada je piletina pečena dodajte luk, bijeli luk i gljive.
  3. Umiješajte vino i goveđi umak.
  4. Kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
  5. Začinite sa soli i biberom, a zatim poslužite uz kuhane rezance.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*