Piletina u vinskom umaku
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Pileći fileti:
1 komad
Luk kozjak:
1/2 kašike
Bijeli luk:
1/2 kašičice
Gljive:
4 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Marsala vino:
1/2 šolje
Goveđi umak:
1/2 šolje
Maslinovo ulje:
Po želji
Kuhani rezanci:
Po želji
Instrukcije
Zagijte ulje u tavi i pecite piletinu.
Kada je piletina pečena dodajte luk, bijeli luk i gljive.
Umiješajte vino i goveđi umak.
Kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
Začinite sa soli i biberom, a zatim poslužite uz kuhane rezance.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.