Pinđur

Vrijeme pripreme
45 minute
Vrijeme kuhanja
2 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
6 kg
paradajz
14 kg
paprike
5 komad
ljute papričice
2 1/2 dl
ulje
1 po potrebi
Sol
1 paket
ocat
Pinđur
  1. Cijele paprike i ljute papričice ispeći u rerni i tople staviti u plastične vrećice.
  2. Kada se ohlade, izvaditi ih, oguliti tanku, površinsku ljusku i očistiti, odstraniti sjemenke.
  3. Paprike i ljute paričice isjeći na kockice.
  4. Paradajz izložiti vodenoj pari, oguliti ga i isjeći na kockice.
  5. Na zagrijanom ulju, u većoj šerpi, pržiti paradajz dok ne ispusti tečnost, zatim dodati papriku i ljute papričice i miješati na laganoj vatri uz povremeno dodavanje ulja.
  6. Pred kraj kuhanja dodati sol i ocat po želji, pa kuhati još 10-ak minuta.
  7. Skuhani pinđur sipati u zagrijane tegle, staviti ih u rernu sa temeperaturom od 50 °C i držati dok se površinski sloj pinđura u tegli ne skori.
  8. Nakon toga, izvaditi tegle iz rerne, ostaviti da se ohlade i zatvoriti hermetičkim poklopcima ili papirom pričvrščenim gumicama.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*