Pink kolačići sa okusom kokosa
Kategorije: Kolači

- Stavite šećer i vodu u šerpu, pa na laganu vatru.
- Kada se šećer istopi povećajte temperaturu.
- Nakon što ova smjesa proključa, smanjite temperaturu i kuhajte još 10-ak minuta dok ne dobijete gusti sirup.
- Mikserom umutite 2 bjelanjka u pjenastu masu.
- Dodajte sirup, pa nastavite mutiti dok ne dobijete čvrstu i sjajnu pjenu.
- U veću posudu stavite šećer u prahu, kokos, bademovo brašno, obično brašno i preostali bjelanjak.
- Dodajte jednu kašiku pjene od bjelanjaka koju ste prethodno pripremili i mikserom izjednačite.
- U tri serije dodajite preostalu pjenu i mikserom izjednačite smjesu.
- Stavite jedan dio smjese u manju plastičnu vrećicu.
- Pripremite plehove obložene papirom za pečenje.
- Napravite otvor na plastičnoj vrećici, pa oblikujte oko 60 diskova dimenzija 3.5 cm, redajući ih odmah u pripremljene plehove.
- Pecite oko 20 minuta na 140 °C dok se ne osuše.
- Da biste napravili rozu kremu, stavite šećer u prahu, maslac i limunov sok u jednu posudu.
- Mutite dok ne dobijete kremastu masu, pa umiješajte boju za hranu.
- Jedan kolačić premažite ovom smjesom, pa preklopite drugim.
- Ponavljajte ovaj postupak dok ne iskoristite sav pripremljeni materijal.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!