Pire krompir

Sastojci
Instrukcije
Temeljito ogulite krompir.
Stavite u hladnu vodu i operite ga.
Izrežite krompir na jednake kockice tako da se može ravnomjerno kuhati.
Naspite vodu u lonac za kuhanje i dodajte krompir. Ako želite dodajte sol.
Zagrijte na većoj temperaturi da prokuha.
Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 15 do 20 minute, dok ne omekša.
Uz pomoć noža provjerite da li je krompir skuhan.
Izvadite krompir iz vode, stavite u posebnu zdjelu i napravite pire.
Prilikom gnječenja po vlastitoj želji dodajte vrhnje ili maslo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.