Pire krompir s vinskim octom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Crveni krompir: 
1 kilogram
Maslac: 
50 grama
Maslinovo ulje: 
50 mililitara
Vinski ocat: 
1 kašika
Instrukcije
- Kuhajte krompir u loncu posoljene vode, na srednjoj temperaturi 10 minuta ili dok ne omekša. 
- Izvadite i iscijedite. 
- Vratite krompir u toplu tavu 30 sekundi ili dok ostatak tekućine ne ispari. 
- Skinite s toplote. 
- Zgnječite krompir uz pomoć gnječilice dok ne dobijete pire. Postepeno dodajite maslac i ulje. 
- Gnječite dok ne bude glatko. Začinite sa soli i biberom. 
- Pospite s vinskim octom pa poslužite. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.