Pire krompir s vinskim octom

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 kg
crveni krompir
50 g
Maslac
50 ml
Maslinovo ulje
1 kašika
vinski ocat
Pire krompir s vinskim octom
  1. Kuhajte krompir u loncu posoljene vode, na srednjoj temperaturi 10 minuta ili dok ne omekša.
  2. Izvadite i iscijedite.
  3. Vratite krompir u toplu tavu 30 sekundi ili dok ostatak tekućine ne ispari.
  4. Skinite s toplote.
  5. Zgnječite krompir uz pomoć gnječilice dok ne dobijete pire. Postepeno dodajite maslac i ulje.
  6. Gnječite dok ne bude glatko. Začinite sa soli i biberom.
  7. Pospite s vinskim octom pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*