- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 31.5.2010
- 1 kg
- crveni krompir
- 50 g
- Maslac
- 50 ml
- Maslinovo ulje
- 1 kašika
- vinski ocat

- Kuhajte krompir u loncu posoljene vode, na srednjoj temperaturi 10 minuta ili dok ne omekša.
- Izvadite i iscijedite.
- Vratite krompir u toplu tavu 30 sekundi ili dok ostatak tekućine ne ispari.
- Skinite s toplote.
- Zgnječite krompir uz pomoć gnječilice dok ne dobijete pire. Postepeno dodajite maslac i ulje.
- Gnječite dok ne bude glatko. Začinite sa soli i biberom.
- Pospite s vinskim octom pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!