Pire krompir

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Pire krompir

Sastojci

Krompir:
Po želji
Sol:
Po želji
Vrhnje:
Po želji
Maslo:
Po želji

Instrukcije

  1. Temeljito ogulite krompir.

  2. Stavite u hladnu vodu i operite ga.

  3. Izrežite krompir na jednake kockice tako da se može ravnomjerno kuhati.

  4. Naspite vodu u lonac za kuhanje i dodajte krompir. Ako želite dodajte sol.

  5. Zagrijte na većoj temperaturi da prokuha.

  6. Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte 15 do 20 minute, dok ne omekša.

  7. Uz pomoć noža provjerite da li je krompir skuhan.

  8. Izvadite krompir iz vode, stavite u posebnu zdjelu i napravite pire.

  9. Prilikom gnječenja po vlastitoj želji dodajte vrhnje ili maslo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.