Pirjane gljive

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 3 minuta
Pirjane gljive

Sastojci

Crveni luk:
1 glavica
Maslo:
1/4 šolje
Gljive:
450 grama
Bijelo vino:
1/4 šolje
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Bijeli luk u prahu:
13/100 kašičice
Worcestershire umak:
2 kašičice

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi i dodajte luk. Pecite uz povremeno miješanje 2-3 minute ili dok luk ne omekša.

  2. Umiješajte gljive, vino, sol, biber, bijeli luk u prahu i Worcestershire umak.

  3. Smanjite temperaturu i pirjajte 30 minuta ili dok gljive ne omekšaju.

  4. Skinite sa vatre i poslužite uz hljeb.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.