Pirjane gljive

Vrijeme pripreme
3 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1 glavica
Crveni luk
1/4 šolja
maslo
450 g
gljive
1/4 šolja
bijelo vino
1/4 kašičica
Sol
1/4 kašičica
Biber
1/7 kašičica
bijeli luk u prahu
2 kašičica
Worcestershire umak
Pirjane gljive
  1. Zagrijte maslo u tavi i dodajte luk. Pecite uz povremeno miješanje 2-3 minute ili dok luk ne omekša.
  2. Umiješajte gljive, vino, sol, biber, bijeli luk u prahu i Worcestershire umak.
  3. Smanjite temperaturu i pirjajte 30 minuta ili dok gljive ne omekšaju.
  4. Skinite sa vatre i poslužite uz hljeb.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*