Pirjane mrkve s bademima
Služi: 1 osobuKuhanje: 18 minutaPriprema: 3 minuta
Sastojci
Margarin:
5/2 kasika
Mrkve:
800 grama
Sok od jabuke:
1/4 šolje
Sok od limuna:
1 kašika
Bademi:
1/2 šolje
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi, dodajte mrkvu i pirjajte 10 minuta uz konstantno miješanje ili dok mrkva ne omekša.
Dodajte sok od jabuka i pirjajte uz miješanje dok se sok ne apsorbira.
Dodajte sok od limuna, luk i bademe, promiješajte, prespite u posudu za posluživanje i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.