Pirjane tikvice sa paradajzom i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Tikvice:
3/2 solja
Luk:
1/4 šolje
Bosiljak:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
3 kašičice
Maslo:
1 kašičica
Paradajz:
3 šolje
Cheddar sir:
1/4 šolje
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi, dodajte tikvice, luk, bosiljak i bijeli luk u prahu pa pirjajte 6 minuta ili dok povrće ne omekša.
Umiješajte sir i paradajz. Pirjajte još 2-3 minute ili dok se sir ne rastopi.
Skinite s vatre i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.