Pirjani bakalar

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Pirjani bakalar

Sastojci

Bakalar:
3/2 kilogram
Sok od limuna:
Po želji
Sol:
Po želji
Maslo:
Po želji
Limun:
4 kriške
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Natopite bakalar limunovim sokom.

  2. Stavite maslo na ribu a ispod ribe stavite okrenutu šoljicu.

  3. Posložite sve na porculansku posudu i stavite u pećnicu da pirja na temperaturi od 180 °C.

  4. Kada je gotovo, pospite peršunom i poslužite uz limunove kriške.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.