Pirjani kupus sa octom

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
1/4 šolja
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 šolja
Crveni luk
4 češanj
Bijeli luk
1/2 kg
crveni kupus
1/2 kašičica
sjemenke kima
1 1/2 šolja
pileća supa
3 kašika
vinski ocat
Pirjani kupus sa octom
  1. Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi. Dodajte crveni i bijeli luk, kupus, sol i biber pa pirjajte 10 minuta uz povremeno miješanje.
  2. Dodajte pileću supu, smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da kuha 15 minuta.
  3. Nakon 15 minuta dodajte ocat i kuhajte još 15 minuta ili dok kupus ne omekša.
  4. Skinite i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*