Pirjani kupus

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 3 minuta
Pirjani kupus

Sastojci

Kupus:
1/2 glavice
Maslo:
3 kašike
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Rastopite maslo u tavi na visokoj temperaturi.

  2. Dodajte kupus i začinite sa soli i biberom.

  3. Pirjajte 10 minuta uz povremeno miješanje ili dok kupus ne omekša.

  4. Smanjite temperaturu i pirjajte još 10 minuta dok se kupus ne karamelizira.

  5. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.