- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 50 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 13.3.2012
- 1 kg
- jufke za baklavu
- 400 g
- mljeveni keks
- 400 g
- pistacije
- 350 g
- Maslac
- 600 g
- Šećer
- 700 ml
- voda

- Jednu jufku premazati istopljenim maslacem, preklopiti je drugom koju je također potrebno premazati maslacem, zatim dodati treću jufku, posuti je mješavinom mljevenog keksa i pistacija, pa napraviti roladu.
- Isti postupak nastaviti do isteka materijala.
- Napravljene rolade staviti u pleh premazan uljem, isjeći na dijelove željene veličine i peći 50 minuta na 180 °C.
- U međuvremenu napraviti agdu:prokuhati 700 ml vode sa 600 gr šećera.
- Kada se baklava ohladi, preliti je vrelom agdom.
Ovo može biti samo pistaci TULUMBA i admin ovog portala bi trebao biti BOSANSKI masteršef pa da zna da je i šta je BAKLAVA
isti materijal u bocu jedno je baklava a drugo ružica zašto se i ona ne zove baklava.Prava klasićna baklava i ružica su se pravile od domača jufka,tirt i agda šerbet za zalijevanje
kasnije su se dodavali orasi.m