Pistacij baklava

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 kg
jufke za baklavu
400 g
mljeveni keks
400 g
pistacije
350 g
Maslac
600 g
Šećer
700 ml
voda
Pistacij baklava
  1. Jednu jufku premazati istopljenim maslacem, preklopiti je drugom koju je također potrebno premazati maslacem, zatim dodati treću jufku, posuti je mješavinom mljevenog keksa i pistacija, pa napraviti roladu.
  2. Isti postupak nastaviti do isteka materijala.
  3. Napravljene rolade staviti u pleh premazan uljem, isjeći na dijelove željene veličine i peći 50 minuta na 180 °C.
  4. U međuvremenu napraviti agdu:prokuhati 700 ml vode sa 600 gr šećera.
  5. Kada se baklava ohladi, preliti je vrelom agdom.

1 komentar

  1. muhamed rekao na Decembar 23, 2015 Komentariši

    Ovo može biti samo pistaci TULUMBA i admin ovog portala bi trebao biti BOSANSKI masteršef pa da zna da je i šta je BAKLAVA
    isti materijal u bocu jedno je baklava a drugo ružica zašto se i ona ne zove baklava.Prava klasićna baklava i ružica su se pravile od domača jufka,tirt i agda šerbet za zalijevanje
    kasnije su se dodavali orasi.m

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*