Pita od junetine i kiselog kupusa
- Na vrelom ulju propržiti isjeckani crveni luk, zatim dodati sitno isječenu junetinu i dinstati nekoliko minuta.
- Dodati prethodno opran kiseli kupus i dinstati s mesom uz povremeno dodavanje vode, dok kupus ne omekša.
- Nakon što tečnost uvrije, dodati mješavinu začina, sol i malo bibera, sve izmiješati i skloniti s vatre.
- U posebnoj posudi napraviti preljev: umutiti 3 jaja, 200 ml mlijeka i 2 kašike pavlake.
- Dvije spojene jufke staviti u tepsiju premazanu uljem.
- Preko gornje jufke staviti dio fila od kupusa i mesa, preklopiti jednom jufkom, ponovo staviti fil, jufku i postupak ponavljati do isteka materijala.
- Posljednju jufku premazati napravljenim preljevom od jaja i pavlake, izrezati pitu na kocke i peći 30-ak minuta na 200 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!