Pita od junetine i kiselog kupusa

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
500 g
jufke
500 g
kiseli kupus
100 g
juneće meso
1 glavica
Crveni luk
3 komad
Jaja
200 ml
mlijeko
2 kašika
pavlaka
2 kašika
ulje
1 po potrebi
Mješavina začina
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Pita od junetine i kiselog kupusa
  1. Na vrelom ulju propržiti isjeckani crveni luk, zatim dodati sitno isječenu junetinu i dinstati nekoliko minuta.
  2. Dodati prethodno opran kiseli kupus i dinstati s mesom uz povremeno dodavanje vode, dok kupus ne omekša.
  3. Nakon što tečnost uvrije, dodati mješavinu začina, sol i malo bibera, sve izmiješati i skloniti s vatre.
  4. U posebnoj posudi napraviti preljev: umutiti 3 jaja, 200 ml mlijeka i 2 kašike pavlake.
  5. Dvije spojene jufke staviti u tepsiju premazanu uljem.
  6. Preko gornje jufke staviti dio fila od kupusa i mesa, preklopiti jednom jufkom, ponovo staviti fil, jufku i postupak ponavljati do isteka materijala.
  7. Posljednju jufku premazati napravljenim preljevom od jaja i pavlake, izrezati pitu na kocke i peći 30-ak minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*